عضویت موفق

ضمن عرض سلام و احترام

بسیار سپاسگذاریم که به خانواده بزرگ ما پیوستید

برای اطلاع رسانی بهتر شما همراهان گرامی بوسیله ایمیل شما را مطلع خواهیم کرد

↑
  • ورود کاربران
  • ثبت نام
  • سبد خرید ( 0 )

تحلیلگران بازار سرمایه برنا

شرکت تحلیلگران بازار سرمایه برنا

سهامی خاص-شماره ثبت:52609

افزایش دانش مالی - توسعه فرهنگ سرمایه گذاری

جستجو
X
تالار تحلیلی و آموزشی برنا
  • صفحه اصلی
  • چرا بورس ؟
  • کلاس های حضوری
  • فروشگاه آموزشی
    • بورس اوراق بهادار
    • بازار بین الملل (فارکس)
  • تالار تحلیل
    • تالار معاملات فارکس
    • تالار بورس اوراق بهادار
  • مطالب آموزشی رایگان
    • مقالات رایگان
    • ویدئو های رایگان
  • اتاق گفت و گو...؟
  • عرضه اولیه
  • فهرست کارگزاری ها
  • نمایش نرخ ها
  • همکاری با ما
  • تماس با ما
    • سوالات متداول
    • تماس با ما
  • درباره ما

روانشناسی معاملات


مطالب آموزشی / مقالات رایگان / روانشناسی معاملات
روانشناسی معاملات

31 بازدید

روانشناسی معاملات جنبه اساسی موفقیت در بازار است که شرایط روحی معامله‌گر را در نقطه ورود و خروج معامله، در زمان جستجوی شرایط بالقوه معامله‌گری و در تمامی مسائل مرتبط با معاملات بررسی می‌کند.

روانشناسی معاملات

روانشناسی معاملات جنبه اساسی موفقیت در بازار  است که شرایط روحی معامله‌گر را در نقطه ورود و خروج معامله، در زمان جستجوی شرایط بالقوه معامله‌گری و در تمامی مسائل مرتبط با معاملات بررسی می‌کند.

به‌طور معمول، بیشتر معامله‌گران زیان را به دلیل وجود احساسات منفی تجربه کرده‌اند، زیرا پروسه تصمیم گیری منطقی خود را با افکار مخرب مسموم می‌سازند و دچار تصمیم گیری اشتباه می‌شوند.

ما به عنوان انسان، ذاتا موجودات احساسی هستیم  که این احساسات در بعضی مواقع می‌تواند تصمیمات ما را تحت تاثیر قرار دهد. در مواقعی که احساس خوبی نداریم، با تصمیم گیری و رفتارهای هیجانی خود، سعی در افزایش معاملات و ابراز وجود خود در بازار داریم.

البته لزوما این احساسات اشتباه نیستند و واکنش ما نسبت به آن‌ها مهم است؛ به‌ویژه در معاملات فارکس.

اگر احساسات بر شما مسلط شوند و قادر به کنترل آن نباشید، قدرت تصمیم گیری منطقی خود را از دست خواهید داد. در نتیجه، حتی اگر معامله‌گر باتجربه‌ای هم باشید، در معاملاتی که می‌توانند سودده باشند نیز زیان خواهید کرد.
بسیاری از معامله‌گران با دور ماندن از احساسات سعی در حل مشکل خود دارند، که البته این امر به دلیل ذات انسانی غیرممکن است. اگر از احساسات در مسیر درست استفاده شود، رسیدن به موفقیت سریع‌تر خواهد بود.

روانشناسی معاملات می‌تواند مرز بین موفقیت و شکست در معامله‌گری  باشد. ثبات ذهنی یک عنصر ضروری برای تبدیل شدن به یک معامله‌گر با سود دائمی است.

بنابر‌این، احساسات خود را کنترل کنید و مطمئن باشید که کنترل احساسات در معاملات به سود شما خواهد بود و نه بر‌علیه شما.

با بررسی 4 مانع اصلی روانشناختی در موفقیت معامله‌گری شروع می‌کنیم:

  • ترس
  • طمع
  • خشم
  • غرور

ترس در روانشناسی معاملات

ترس یک واکنش معمول در مواجهه با تهدید‌هایی است که می‌توانند به ما صدمه بزنند. وجود ترس طبیعی و در واقع برای بقای انسان حیاتی است. بدون احساس ترس، شناسایی خطر و فرار از آن غیرممکن می‌شود.

با این حال، ترس در معامله‌گری فارکس در زمانی‌که اجازه می‌دهیم زیان‌ها و تهدیدهای موجود، قدرت تصمیم‌گیری درست را از ما صلب کند، مضر است.

ترس به جای ایجاد انگیزه برای انجام معاملات بدون استرس، از ورود به معاملات جلوگیری می‌کند و ما را متقاعد می‌کند که اشتباه می‌کنیم. این ترس از اشتباه، قدرت تحلیل و زمانی که برای ایجاد یک استراتژی خوب صرف کرده‌ایم را از بین می‌برد و ما را به سمت خطرهای دیگر بازار هدایت می‌کند.

نوع دیگر ترس، نگرانی از دست دادن موقعیت‌های خوب است.
این ترس موجب ورود به معامله در هر قیمتی و بدون توجه به سودده بودن موقعیت می‌شود. یک معامله‌گر ترسو که نمی‌خواهد هیچ موقعیت خوبی را از دست بدهد، غالبا یکی از نشانه‌های واضح بازار را نادیده می‌گیرد و اجازه می‌دهد تا هیجانات بر تصمیمات او غلبه کنند.

آخرین نوع از ترس که خطرناک‌ترین آن‌هاست، ترس از بازنده بودن است.
ترس از شکست موجب ترس روانی در ذهن شده و قبل از هر تصمیمی هشدارهای ترسناکی به ذهن صادر می‌کند.

برای مثال، فرض کنید شما یک معامله خرید در جفت ارز EURUSD دارید و خبر بدی در مورد اقتصاد اتحادیه اروپا اعلام می‌شود، چه کاری انجام خواهید داد؟

در این‌گونه شرایط، بیشتر معامله‌گران می‌ترسند و سریعاً بدون فکر از معامله خارج می‌شوند. اگر‌چه برای جلوگیری از زیان این کار انجام شده است اما ترس معمولا قدرت تصمیم را گرفته و موجب از بین رفتن سودهای احتمالی می‌شود.

ترس در معاملات فارکس غالبا مخرب است. همچنین معامله‌گران را به اتخاذ تصمیم‌های بی‌اساس سوق می‌دهد و حساب معاملاتیشان را آهسته آهسته خالی خواهد کرد.

حرص و طمع در روانشناسی معاملات

طمع از ترس نیز خطرناک‌تر است. طمع احساس خودخواهانه‌ای است که در معاملات فارکس شما را به گرفتن سود بیشتر تشویق می‌‍‌کند.

هر معامله‌گر فارکس تمایل دارد بازده قابل ملاحظه‌ای از تلاش‌های خود بگیرد. هرچند این اشتیاق، هنگامی که بیش از حد قدرتمند شود، غیرمولد و حتی مضر است.

آرزوی تحقق موفقیت مالی در بازار فارکس اشتباه نیست اما زمانی‌که این حرص و طمع احساسات معمول شما را خاموش کند و اختیار معاملات شما را در دست بگیرد، مسیر شما به بی‌راهه می‌رود.

اصطلاحی بین معامله‌گران است که می‌گوید: هنگامی‌که گاوها و خرس‌ها سودده اند، خوک‌ها کشته می‌شوند. خوک حیوان بسیار طماعی است و این مقایسه در معاملات بسیار مفید می‌باشد، زیرا نشان می‌دهد که بازار ملاحظه خوک‌ها را نمی‌کند و موجودات طماع همه دارایی خود را از دست می‌دهند.

احساس طمع بسیار مخرب‌تر از ترس است. ترس مانع ورود شما به معامله و یا خروج زودهنگام می‌شود. بر‌عکس، طمع شما را به معامله خرید یا فروش با ریسک بسیار بالا هدایت می‌کند. به همین دلیل حرص می‌تواند بسیار ویران‌گرتر از یک ترس ساده باشد.

از آنجایی که حرص و طمع ما را به عمل غیرمنطقی سوق می‌دهد، می‌تواند احساس بسیار خطرناکی به‌شمار آید. درست مانند نوشیدن الکل، حرص و طمع می تواند با مسموم کردن سیستم ذهنی‌تان، شما را به رفتار احمقانه وادار کند. اگر طمع انتخاب‌های معاملاتی شما را فلج می‌کند، پس شما به مرحله نا هوشیاری رسیده‌اید و به زودی تمامی دارایی حساب خود را از دست خواهید داد.

به عنوان مثال، معامله‌گری که ذهنی مسموم شده از طمع دارد، از معامله موفق خود خارج نمی‌شود زیرا گمان می‌کند بازار برای همیشه تابع اوامر او حرکت خواهد کرد. همچنین شخص طماع در هر حرکت بازار که با انتظارات او همراه باشد به معاملات خود می‌افزاید. رفتارهای خطرناک دیگر این گروه از معامله‌گران شامل لوریج‌های بیش از حد، ورود سریع به معامله و انجام معاملات بیش از حد می‌باشد.

خشم در روانشناسی معاملات 

خشم یکی دیگر از احساساتی است که معاملات موفق را به مخاطره می‌اندازد. معاملات انتقام‌جویانه برای معامله‌گران عصبی و به ویژه بعد از یک زیان رخ می‌دهد.

در حالی‌که هدف اولیه معاملات انتقام‌جویانه برگرداندن میزان زیان‌های گذشته است، اما معمولا با زیان‌هایی بیش از دفعه قبل همراه است. معامله گران انتقام‌جو اغلب بازار را مسبب زیان‌های خود می‌دانند و نهایتا معاملات اشتباه بیشتری را انجام دهند.

1. معمولا برنامه دقیقی برای ورود به آن وجود ندارد و شما را مجبور به معاملات عجولانه و احتمالا با سود پایین می‌کند. هنگامی‌که به معاملات انتقام‌جویانه تمایل پیدا می‌کنید، از معامله‌گری به سمت شرط بندی کشانده می‌شوید. در این شرایط، شما بدون هیچ تحلیل و برنامه‌ای به سرعت وارد معامله می‌شوید.

2. چون شما قصد جبران زیان‌های گذشته را دارید، حس انتقام شما را وادار به انجام معاملات بزرگ‌تر می‌کند. شما برای برگشت سریع زیان ، مدیریت ریسک را در نظر نمی‌گیرید و در نهایت، این روش یک معامله احساسی است که با انگیزه اشتباه مدیریت می‌شود. این امر تمرکز شما بر معاملات منطقی را از بین برده و به سمت تصمیم‌های احساسی هدایت می‌کند.

3. احساسات به افکار و قوانین شما نفوذ می‌کند و تدریجا تمام معاملات شما را فرا می‌گیرد، این زمانی است که لحظه به لحظه شاهد کم شدن موجودی حساب خود خواهید بود.

برای مثال، شما وارد معامله خرید EUR/USD می‌شوید و با 50 پیپ زیان خارج می‌شوید. نا‌امیدانه، در معامله بعدی تصمیم به دو برابر کردن حجم می‌گیرید تا زیان قبلی خود را جبران کنید. با این حال، معامله مجدد بر خلاف انتظارات شما پیش می‌رود و موجب آسیب بیشتر به حساب معاملاتی می‌گردد. این بار به‌سادگی معامله بزرگ‌تری را باز می‌کنید، زیرا بازار به شما بدهکار است و شما می‌خواهید پول خود را پس بگیرید.

غرور در روانشناسی معاملات

و در آخر، غرور می‌تواند معاملات موفق را به خطر بیندازد. این یک احساس هیجانی است که معمولا بعد از چندین تجربه بزرگ موفق در بازار فارکس به معامله‌گر دست می‌دهد. حس غرور کاذب شما را متقاعد می‌سازد که به تمامی حرکات جفت ارزها کاملا مسلط هستید و تحلیل‌های شما بدون نقص است.

در حالی‌که هیجان بعد از موفقیت طبیعی است، اما اعتماد به نفس بیش از حد مشکل ساز می‌شود. برای مثال، اگر در معامله خرید EURUSD موفقیتی به دست آورده‌اید، به معنای تضمین موفقیت در معامله بعدی نخواهد بود. بازار به این شیوه عمل نمی‌کند.

چگونه بر موانع روانی در فارکس غلبه کنیم؟

  • برای آموزش فارکس سرمایه‌گذاری کنید

آموزش‌های فارکس یکی از اجزای حیاتی غلبه بر موانع روانی مذکور است. با آموزش صحیح، یاد می‌گیرید که چگونه به جای تکیه بر احساسات زودگذر، با بهره گیری از مهارت‌های لازم، تصمیمات منطقی و معقول بگیرید.

اگر بخواهید کورکورانه و بدون داشتن دلیلی کافی، به معاملات وارد و از آنها خارج شوید، احساسات بر شما غلبه خواهند کرد و به سرمایه خود خسارت وارد می‌کنید. مدیریت سرمایه و داشتن استراتژی معاملاتی در بازار فارکس بسیار موضوع مهم و کلیدی می‌باشد.

شما باید درک کنید که بازار فارکس و عوامل آن که باعث حرکت‎ چارت‌های قیمتی می‌شوند، چگونه عمل می‎کنند. مثلا اگر خبر اقتصادی منتشر شود، به جای آن‌که بترسید و اتفاقی معاملات را باز یا بسته کنید، لازم است بدانید که این خبر چگونه ممکن است بر حرکت بازار تاثیر بگذارد.

آموزش صحیح فارکس به شما کمک می‌کند، استراتژی معاملاتی خود را خلق کنید که سودهای دائمی ایجاد کند. اگر بدون استراتژی سودده معامله می‌کنید، احتمالا فاجعه‌ای در انتظار شما است.

  • از استراتژی معاملاتی خود پیروی کنید

معامله‌گری با یک برنامه قوی ریسک را کاهش می‎دهد و به شما در کنترل هیجانات کمک می‎کند. یک برنامه معاملاتی، معمولا شامل یک سری دستورالعمل‎ و استراتژی‎‌ها جهت اخذ تصمیم‌های معاملاتی است.

یک برنامه معاملاتی ، غالبا پس از انجام تحلیل‌های گسترده و مطالعه رفتار بازار ایجاد می‎شود. برای حفظ ثبات و سوددهی در معاملات، داشتن برنامه بسیار ضروری است.

به عنوان مثال برای داشتن یک برنامه معاملاتی مناسب می‎بایست به پرسش‎های زیر پاسخ دهد.

  •  در هر معامله چند پیپ هدف گذاری کنم؟
  • در چه زمانی معامله کنم؟
  •  در هر معامله چه میزان از سرمایه را به خطر می‎اندازم؟
  •  برای ورود به معاملات باید از چه قوانینی استفاده کنم؟
  •  معاملات باز را چگونه مدیریت کنم؟
  •  برای خروج از معاملات باید از چه قوانینی پیروی کنم؟

اگر اجازه دهید ترس، آزادانه در شما راه یابد، می‎تواند به راحتی شما را تخریب کند. بنابراین، یک برنامه معاملاتی طراحی شده خوب، به شما کمک می‎کند تا متمرکز بمانید و معامله‎های سودآوری انجام دهید، بدون اینکه به وسیله احساساتتان از هدف اصلی منحرف شوید.

معامله بدون برنامه، شما را به امان احساسات رها می‎کند و متعاقبا، معاملات را بر اساس هیجانات و بدون هیچ‎گونه تحلیل معنادار حرکت بازار انجام خواهید داد.

اگر زمانی نشانه‌ای از خطر وجود داشت، با داشتن برنامه، دیگر نیاز نیست با ترس و طمع تصمیم بگیرید. تمامی انتخابات شما در خصوص ورود یا خروج از بازار، بر اساس دستورالعمل‎های از پیش تعیین‌شده خواهد بود و در نتیجه دیگر جایی برای هیجاناتی که ذهن شما را درگیر می‌کند وجود نخواهد داشت.

برای مثال، اگر برنامه معاملاتی شما این گونه تعیین کرده‏‎باشد که هر زمان بازار از یک سطح فیبوناچی جهش کرد شما باید وارد معاملات اصلاحی شوید، می‏بایست تا حد امکان به این قانون پایبند باشید.

در اینجا چارت 4 ساعته از AUDUSD آمده است. این چارت نشان می‎دهد که چگونه باید قوانین را به‏ کار گرفت.

  • مدیریت ریسک را تمرین کنید

مدیریت ریسک به موقع، همان چیزی است که معامله‎گر را از یک قمارباز متمایز می‌کند. اگر برای انتقام یا از سر غرور مقدار زیادی از سرمایه را وارد بازار کنید، منجر به زیان‌های سنگینی خواهد شد.

برای جلوگیری از تبدیل شدن به یک معامله‎گر هیجانی، هیچ‎گاه میزان مبلغی را که نمی‏‎توانید به راحتی از دست بدهید به خطر نیندازید. شیوه رایج مدیریت ریسک این است که در هر معامله، تنها 1% از سرمایه خود را ریسک کنید.

در کنار بهره‎مندی هوشمندانه از لوریج، می‌بایست از حرکت با ترس یا نادیده‎گرفتن حد زیان اجتناب کنید و هدف‎های سودآور را انتخاب کنید.

اگر وارد معامله‎ای شدید و دیدید که به سمت هدف در حرکت است و شما حد سود را از روی طمع افزایش دادید، شانس خود را در چرخش معکوس یک معامله سودمند به یک معامله زیان‌ده افزایش داده‎اید. برنامه معاملاتی شما می‎بایست پیش از تنظیم حد سود ، در ابتدا با تنظیم حد زیان، ریسک را کاهش دهد.

 ذهنیت خود را تغییر دهید

ذهنیت غیرواقعی، علت اصلی معامله هیجانی است. اگر متمرکز نیستید و درگیر تصمیمات معاملاتی خود می‎شوید، به راحتی عادات خطرناکی پیدا خواهید کرد، از قبیل ترس، طمع، ترس و یا غرور کاذب.

شما می‎بایست ذهنیت واقع‎گرایانه داشته باشید و یک معامله‌گر بالغ (از لحاظ هیجانی) باشید. به خاطر داشته باشید، صرفا تمایل شما به سود، به تنهایی برای دستیابی یابی به آن کافی نیست. شما باید به خود آموزش دهید که با حفظ اصول به سراغ بازار فارکس بروید و از تصمیم‎گیری بر اساس عصبانیت یا سایر هیجانات اجتناب کنید.

با ذهنیت شفاف و منطقی، هیجانات قدرت کافی برای کنترل تصمیمات شما نخواهند داشت.

نتیجه‌گیری 

روانشناسی معاملات فارکس یکی از جنبه‎های ضروری برای تبدیل شدن به یک معامله‎گر موفق است. این موضوع برای بسیاری از معامله‎گران، عامل بیشترین میزان خطاهای معاملاتی ‎است.

از این رو، شما باید بکوشید تا هیجانات خود را تحت کنترل نگه‎دارید. اگر شما در کنترل آنها شکست بخورید، مطمئنا آنها شما را کنترل خواهند کرد و قطعا از تصمیمات معاملاتی که هیجانات هدایت‌گر آن باشند، پشیمان خواهید شد.

موفقیت و شکست در معاملات حرفه‌ای فارکس به مهارت شما در حذف احساسات از تصمیمات معاملاتی بستگی دارد و الفبای معاملات ارزی سودآور، در کسب این مهارت است.

 

برچسب ها :

روانشناسی معاملاتروانشناسی

مقالات مشابه

گاهی معامله نکردن بهتر است
گاهی معامله نکردن بهتر است
سطوح حمایت ومقومت
سطوح حمایت ومقومت
نکات معاملاتی از معامله گران میلیونر
نکات معاملاتی از معامله گران میلیونر
معامله‌گری فارکس یا معامله‌گری سهام مرغوب
معامله‌گری فارکس یا معامله‌گری سهام مرغوب

کاربران این مقالات را هم پسندیده اند

سطوح حمایت ومقومت
سطوح حمایت ومقومت
کندل‌های شمعی ژاپنی
کندل‌های شمعی ژاپنی
مدیریت سرمایه چگونه انجام می شود؟
مدیریت سرمایه چگونه انجام می شود؟
امواج الیوت چیست
امواج الیوت چیست

نظر شما درباره این مطلب

دوست گرامی، برای ثبت نظر خود، ابتدا باید در سایت ثبت نام نمایید و یا با نام کاربری و کلمه عبور خود وارد شوید.

نظرات کاربران

    برای این مطلب تاکنون نظری ثبت نشده است.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و از تحلیل های جدید و کد تخفیفات ویژه ما زودتر از بقیه باخبر بشید…

نماد اطمینان زرین پال

تماس با ما

آدرس: شیراز، بلوار دکتر حسابی مجتمع خلیج فارس بازار جام جم پلاک 3440

موبایل : 09338849463

تلفن : 36668242

ایمیل : info@bornatahlil.com

بدانید

  • سوالات متداول
  • راهنمای سایت
  • قوانین و مقررات
  • تماس با ما

عضویت در خبرنامه

با عضویت در خبرنامه می توانید از جدیدترین مقالات، اخبار و محصولات سایت در ایمیل خود با خبر شوید...


© تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به تحلیل گران بازار سرمایه برنا است.

طراحی و بهینه سازی : سیرن